• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4
  • img6

Διακρίσεις Σχολείου

Σχολική Χρονιά 2019 - 2020

Διάκριση στον Διαγωνισμό BEBRAS

Ο μαθητής Κωνσταντίνος Χατζηθεοδοσίου του Α΄5 εξασφάλισε την 12η θέση στον 10ο  διαγωνισμό Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης Μαθητών Γυμνασίου -BEBRAS. Επίσης, ο μαθητής Κυριάκος Αναστασίου του Γ2 εξασφάλισε την 13η θέση.

Σχολική Χρονιά 2018 - 2019

Πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου με θέμα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου με το βίντεο «Απλά μ΄ ένα κλικ» με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου και  διακρίθηκε με το 1ο βραβείο.

Μέσα από ευχάριστη διαδικασία οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους τραγούδι,  ανάπτυξαν δεξιότητες αυτόνομης μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας, καθώς και πληροφοριακού γραμματισμού. Επιπρόσθετα, μέσα από τη τελική φάση  συμμετοχής, είχαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την εργασία τους σε κριτική επιτροπή,  και να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής, αυτοαξιολόγησης, αποδοχής ανατροφοδότησης. 


Στιχουργοί, συνθέτες, σκηνοθέτες και παραγωγοί οι μαθητές του τμήματος Α6,   Γιάννος Κανονιστή, Μαρία Μιχαηλίδου και  Χριστίνα Τσιάρτα. Στη μουσική μπάντα συμμετείχαν οι μαθητές: Επιστηθίου Κυπριανός, Α2, Κυπριανού Κυριάκος, Α3, Κωνσταντίνου Ιωάννα, Α3, Παυλή Χριστόδουλος, Β1 και Βασιλείου Μυροφόρα, Γ2. Στις σκηνές συμμετείχαν τα μικρότερα αδέλφια των μαθητών, η Κυριακή Μιχαηλίδου και ο Αντρέας Κανονιστή.  Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε σε στούντιο ηχογράφησης του Κυριάκου Αργυρού. 
Υπεύθυνη καθηγήτρια Πληροφορικής η κ. Ελένη Παπαδοπούλου ενώ στο μουσικό μέρος υπεύθυνη καθηγήτριας η κ. Άδα Πυρίσιη.

Φωτογραφίες

 

3o Βραβείο στον Διαγωνισμό Αφίσας, Σκίτσου και Εικονογραφημένης Ιστορίας – Κόμικς

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Αφίσας, Σκίτσου και Εικονογραφημένης Ιστορίας – Κόμικς στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας με γενικό θέμα: «Σημαντικές γυναικείες μορφές στη διαδρομή της Ιστορίας»
3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Χριστοφίδης Β5

Επιτυχίες Μαθητών μας στους Περιφερειακούς Αγώνες Στίβου 2018-2019

Κυριακίδου Δάφνη( Β1): Πρώτη θέση στη Δισκοβολία

Μυλωνας Νικόλας (Γ3): Δεύτερη θέση στον Ακοντισμό

Κυριακιδου Νεφέλη (Β1): Δεύτερη θέση στη Σφαιροβολία

Αντωνίου Γεωργία (Α5): Τέταρτη θέση στον Δρόμο 80 Μέτρων με Εμπόδια

Κωνσταντίνου Ελεάνα (Β4): Έκτη θέση στον Δρόμο 600 Μέτρων

Αντωνίου Σόνια (Α4): 8η Θέση στον Δρόμο 80 Μέτρων

 

Διάκριση στον διαγωνισμό με θέμα: «Εκκλησίες και Μοναστήρια της Κύπρου και τα Κυπριακά Γραμματόσημα»

Η μαθήτρια Μαρία Χριστοδούλου του Β2 εξασφάλισε 1ο έπαινο στον διαγωνισμό με θέμα: «Εκκλησίες και Μοναστήρια της Κύπρου και τα Κυπριακά Γραμματόσημα» που διεξήχθη από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με τη Φιλοτελική Εταιρεία.

Διάκριση στην Κυπριακή Μαθηματική Σκυταλοδρομία 2019

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας κατέλαβε την 11η θέση παγκύπρια, στην Κυπριακή Μαθηματική Σκυταλοδρομία 2019.

Οι μαθητές της ομάδας που εκπροσώπησαν το σχολείο μας : Μάνου Αλεξάντρα Γ5, Δαλίτης Νικόλας Γ3, Παπαδάμου Μαριλένα Γ4, Γρηγορίου Γρηγορίου Β4, Αναστασίου Κυριάκος Β2, Ιωάννου Χρίστος Β6, Σοφοκλέους Δημήτριος Α1, Κουλουμή Ζωή Α2, Καρατζιάς Γιώργος Α3.

Διάκριση στον Διαγωνισμό BEBRAS

Ο μαθητής Γρηγορίου Γρηγόρης του Β4 εξασφάλισε την 3η θέση στον 9ο  διαγωνισμό Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης Μαθητών Γυμνασίου -BEBRAS. Επίσης, ο μαθητής Αναστασίου Κυριάκος του Β2 εξασφάλισε την 14η θέση.

Διάκριση στην 15η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Φυσικής Γ’ Γυμνασίου

Η μαθήτρια του σχολείου μας Μάνου Αλεξάνδρα εξασφάλισε Αργυρό Μετάλλιο στην 15η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Φυσικής Γ’ Γυμνασίου. Επίσης η Μάμαντος Νικολέττα εξασφάλισε Χάλκινο Μετάλλιο, στον ίδιο διαγωνισμό.

Έπαινος στην Ολυμπιάδα Χημείας

Οι μαθήτριες Παπαδάμου Μαριλένα του Γ4 και Μεταξά Έφη του Γ2 εξασφάλισαν έπαινο στην Ολυμπιάδα Χημείας.

 

Σχολική Χρονιά 2017 - 2018

Βραβείο στον Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό με θέμα «Σχολικές Κοινότητες Αναγνωστών»

Το Σχολείο μας διακρίθηκε στον τρίτο ετήσιο Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό με θέμα «Σχολικές Κοινότητες Αναγνωστών». Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 14 Γυμνάσια και 29 Δημοτικά Σχολεία από τα οποία διακρίθηκαν  3 Γυμνάσια και 2 Δημοτικά.

Η βράβευση έγινε το πρωί της 27ης Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι μαθητές μας βραβεύτηκαν για τη δημιουργία της εφημερίδας «Βιβλιομανία» από τον διοργανωτή του διαγωνισμού, την εταιρεία «Χαραλαμπίδης –Κρίστης», στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Συμμετοχή».

Αποτέλεσμα τούτου ήταν το Σχολείο μας να κερδίσει  το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για τη δημιουργία αίθουσας Νέων Ελληνικών. 

Φωτογραφίες