• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4
  • img6
  • img7
  • img8

Δραστηριότητες

Σχολική Χρονιά 2017-2018

Σχολική Χρονιά 2018-2019

Πρώτη Μέρα

Αγιασμός

Διανομή βιβλίων

Επίσκεψη στο 8ο Φεστιβάλ Κόρνου "Ημέρες Κόκκινου Πηλού"

Στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, στα πλαίσια της Ενότητας «Κυπριακή Τέχνη και Παράδοση» ομάδα μαθητών του Σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο 8ο Φεστιβάλ Κόρνου «Ημέρες Κόκκινου Πηλού»Φωτογραφικό Υλικό

Μουσικοχορευτική παράσταση «ΑΒΑΝΤΙ ΜΑΕΣΤΡΟ»

Εκδήλωση για την Εορτή της Σημαίας και της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Τα μονοπάτια της μνήμης μας οδήγησαν, σήμερα, σε μια θαυμαστή ώρα της ελληνικής ιστορίας, στο έπος του 1940.
Μέσα από πεζά και ποιητικά κείμενα, μικρά θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς, μεταφερθήκαμε νοερά στο σκληρό εκείνο πόλεμο των Ελλήνων ενάντια στη φασιστική Ιταλία και τη χιτλερική Γερμανία. Παρά τις μύριες δυσκολίες στα κακοτράχαλα βουνά της Αλβανίας, οι Έλληνες φαντάροι κατάφεραν να υπερισχύσουν του πάνοπλου εχθρικού στρατεύματος αναδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, την ψυχική τους δύναμη στους ιερούς αγώνες του έθνους για λευτεριά.

 

Συνάντηση με Γονείς/Κηδεμόνες

Την Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Καθηγητών του Σχολείου με τους Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών. Η Συνάντηση είχε σκοπό την αλληλογνωριμία Γονέων/Κηδεμόνων με τους καθηγητές αλλά και την ενημέρωσή των Γονέων/Κηδεμόνων για θέματα που αφορούν τόσο στα παιδιά τους όσο και τους ίδιους καθώς και τον ρόλο τους στη μαθησιακή διαδικασία. Κατά τη συνάντηση οι Γονείς/Κηδεμόνες ενημερώθηκαν για κάποιες καλές πρακτικές σωστής μελέτης και πληροφορήθηκαν για τους Κανονισμούς Λειτουργίας του ΥΠΠ που αφορούν στο Σχολείο. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους καθηγητές θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών τους στο Σχολείο, την πρόοδό τους και να θέσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ

Όμιλοι

Οι μαθητές του Σχολείου μας, με μεγάλο ενθουσιασμό, δήλωσαν συμμετοχή στους 16 Ομίλους, που θα λειτουργήσουν αυτή τη φετινή σχολική χρονιά στο Σχολείο. Οι Όμιλοι είναι οι ακόλουθοι:
Αθλητικός 1
Αθλητικός 2
Μουσικός
Τέχνης
Κινηματογραφικός
Επιστημονικός
Αστρονομικός
Περιβαλλοντικός – Ζωοφιλικός
Εργαστήρι Εθελοντισμού
Πληροφορικής
Μαθαίνω Παίζοντας
Αρχαιολογικός-Ιστορικός
Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Ποδηλατικός
Φιλομάθειας
Γεωγραφικός
Η πρώτη συνάντηση των Ομίλων πραγματοποιήθηκε στις 2/11 και οι μαθητές εξέλεξαν τους εκπροσώπους τους και έκαναν τις εισηγήσεις τους για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Ενδοσχολικός Αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Οι μαθητές του Σχολείου μας, Αλεξάνδρα Μάνου Γ5  και Νικόλας Δαλίτης Γ3, συμμετείχαν στην εκπομπή του Ρικ «Eὖ ζῆν» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Συνομίλησαν με τη Γωγώ Βασιλάκη και εξέφρασαν τις απόψεις τους τόσο για τα δικαιώματα των παιδιών όσο και για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Βίντεο εκπομπής:  http://www.cybc-media.com/vod2/rikvod/evzin/2011evzin.mp4

Επετειακή Εκδήλωση για τα Δικαιώματα του Παιδιού  Διάλογος με τους Εφήβους

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θέλοντας ως ΕΠΕΠ Λευκωσίας -Κερύνειας να τιμήσουν την 20η Νοεμβρίου, Ημέρα Υπογραφής της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, πραγματοποιήθηκαν  εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 17-24 Νοεμβρίου 2018.

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές, Σπάντιο Ορθόδοξο Γ5, Αντρέα Αθανασίου Γ2, Γρηγόρη Γρηγορίου Β4 και τη μαθήτρια Μαργαρίτα Νικολάου Γ2.  Τους μαθητές συνόδεψε η εκπαιδευτικός Καρατζιά Ξανθίππη.  (Περισσότερες  πληροφορίες)

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Πρόνοιας,

Χριστουγεννιάτικη Καλλιτεχνική Εκδήλωση