• img1
 • img2
 • img3
 • img5
 • img4
 • img6

Εκδηλώσεις

Σχολική Χρονιά 2020 - 2021

 1. Πρώτη Μέρα
 2. Αγιασμός
 3. #BEACTIVE Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
 4. 1η Οκτωβρίου 2020
 5. Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020
 6. Πρόγραμμα «Ταξίδι Ζωής»
 7. 28 Οκτωβρίου 2020
 8. Ενδοσχολικός αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος

 

 

Πρώτη Μέρα

 

Αγιασμός

Σήμερα, Τετάρτη 16/9/2020, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Οι μαθητές αγιάστηκαν  από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ.κ. Νεκτάριο που πέρασε από όλα τα τμήματα για να τους ευλογήσει, τηρώντας αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

#BEACTIVE Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Διαλέξεις με θέματα γύρω από τη Φυσική Δραστηριότητα και τον Αθλητισμό

Μέσα στο πλαίσιο της 6ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, διαλέξεις με θέματα γύρω από τη Φυσική Δραστηριότητα και τον Αθλητισμό. Οι διαλέξεις που απευθύνονταν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη. Κατά τις διαλέξεις αναπτύχθηκαν θέματα γύρω από τη Φυσική Δραστηριότητα και τον Αθλητισμό.  Σκοπός ήταν η ενημέρωση των μαθητών του σχολείου σε θέματα όπως είναι η διά βίου άσκηση, η απόκτηση δεξιοτήτων ζωής, η εφαρμογή γνώσεων από την αθλητική επιστήμη, η σχέση άσκησης και διατροφής, τρόποι μέτρησης της φυσικής κατάστασης, η εφαρμογή βασικών αρχών κατά την άσκηση, η θετική εμπειρία μέσα από τη φυσική δραστηριότητα, η κατανόηση και ο σεβασμός της διαφορετικότητας. Τις διαλέξεις παρακολούθησαν σε διαφορετικές περιόδους, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, συνολικά 350 μαθητές, οι οποίοι με την ενεργητική τους συμμετοχή και αλληλεπίδραση, έδωσαν ένα αισιόδοξο μήνυμα όσον αφορά την κατανόηση θεμάτων που σχετίζονται με τη Φυσική Δραστηριότητα και τον Αθλητισμό. Επίκεντρο αποτέλεσε η κατανόηση της έννοιας της διά βίου άσκησης. Εισηγητές ήταν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ.κ. Ιακωβίδης Νεοκλής και Νικηφόρου Γρηγόρης.

 

Mαθήματα Zumba

Μέσα στο πλαίσιο της 6ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, μαθήματα Zumba. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή. Σκοπός ήταν η γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με το Zumba. Οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνάστηκαν σε ρυθμούς Zumba και μέσα από τη χαρά της συμμετοχής επετεύχθη  και ο σκοπός της ευχάριστης άσκησης. Τα μαθήματα παρακολούθησαν σε διαφορετικές περιόδους, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, συνολικά 350 μαθητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους με πολλά όμορφα χαμόγελα στα χείλη. Εισηγήτρια ήταν η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Δημητρίου Φρόσω.

 

   

1η Οκτωβρίου 2020

Η βαριά τραυματισμένη Κυπριακή Δημοκρατία τιμά και φέτος την ανεξαρτησία της, δυστυχώς υπό περιορισμούς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Σχολείο μας, τηρώντας αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, τίμησε την επέτειο της 1ης  Οκτωβρίου 1960 ενδοτμηματικά. Με αφορμή την προβολή μαρτυρικού υλικού, οι φιλόλογοι των Τμημάτων συζήτησαν με τους μαθητές τους για την επέτειο, τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή, τη συνθήκη υπογραφής και τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα προβληματίστηκαν για το τι κερδίσαμε ως λαός από την ανεξαρτησία μας και κατά πόσο το νησί μας είναι σήμερα ανεξάρτητο.

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 γιορτάζεται η 18η επέτειος Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Η  συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή ημέρα Γλωσσών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το 2001 και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο από όλα τα κράτη της Ευρώπης.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών είναι η παρουσίαση της γλωσσικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας, η προώθηση της πολυγλωσσίας και της κατανόησης μεταξύ των λαών , με ιδιαίτερη έμφαση στη διά βίου μάθηση γλωσσών.

Το Σχολείο μας και φέτος κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας διοργάνωσε σειρά δραστηριοτήτων μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου- 7 Οκτωβρίου 2020 με τη συμμετοχή μαθητών /τριών και εκπαιδευτικών ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι καθηγήτριες των Γλωσσών οργάνωσαν και σύντομες  ενδοτμηματικές  παρουσιάσεις με αναφορά στη σπουδαιότητα της Ημέρας Γλωσσών.

Οι μαθητές ετοίμασαν μικρά ατομικά project, διάφορες κατασκευές , δημιούργησαν πινακίδες και παρουσίασαν τραγούδια και χορούς εντός της κεντρικής αυλής.

 

Ταξίδι Ζωής

Ο Σταθμός Πρόληψης και Συμβουλευτικής «ΙΘΑΚΗ», ΚΕΝΘΕΑ, Δήμου Ιδαλίου, Τσερίου και Κοινοτήτων Περιφέρειας Ιδαλίου, πραγματοποίησε στο Σχολείο μας το Προληπτικό Πρόγραμμα «Ταξίδι Ζωής» σε μαθητές, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου.

Το «Ταξίδι Ζωής» είναι ένα προληπτικό πρόγραμμα. Αποτελείται από 6 βιωματικά εργαστήρια και σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν προστατευτικούς μηχανισμούς, που θα τα αποτρέψουν να θέσουν την ψυχική ή και σωματική τους υγεία σε κίνδυνο και να αναπτύξουν ασπίδα έναντι στις εξαρτήσεις. Το πρόγραμμα επιδιώκει ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεικόνας και της αυτοαξίας, διαχείριση συναισθημάτων άγχους, θυμού, αύξηση της ψυχικής ανθεκτικότητας και ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων, όπως λήψη αποφάσεων, αντιμετώπιση προβλημάτων, θετική διεκδίκηση, αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων κ.α.  

 

28 Οκτωβρίου 2020

28 Οκτωβρίου 2020. Η πανδημία, δυστυχώς, ανέστειλε τους πανηγυρισμούς για την εποποιΐα του 1940. Η επέτειος εορτάστηκε φέτος με πολύ λιτό τρόπο.

Σε μια σεμνή τελετή, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, η παράδοση του Λαβάρου και των Σημαιών στους μαθητές του Αγήματος του Σχολείου μας. Την τελετή παρακολούθησαν με συγκίνηση οι γονείς των μαθητών αυτών.

Την επομένη, 27 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Σχολείου τίμησαν την επέτειο μέσα από έναν ενδοτμηματικό εορτασμό που  περιλάμβανε προβολή σχετικής ταινίας και το χρονικό της επετείου. Το αφιέρωμα έκλεισε με μια συζήτηση γύρω από τα διαχρονικά μηνύματα της ημέρας.          

 

     

 

    

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ - ΤΡΙΤΗ, 8/12/2020

«Αρχαίο Πνεύμα αθάνατον, αγνέ πατέρα
του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού…»   (Κωστής Παλαμάς)

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, στις 8 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, ο ενδοσχολικός αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος. Η μέρα περιλάμβανε αγώνα θηλέων και αγώνα αρρένων. Στον αγώνα θηλέων συμμετείχαν 31 μαθήτριες και στον αγώνα αρρένων 32 μαθητές. Η επιλογή των μαθητών και μαθητριών έγινε μέσα από σχετική αθλητική δοκιμασία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Η αφετηρία δόθηκε από σημείο πλησίον του σχολείου μας και ο τερματισμός έγινε εντός του γηπέδου στίβου.

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με πάθος αλλά και αρετή και όλοι κατάφεραν  να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Απέδειξαν ότι μπορούν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους με πάθος αλλά συνάμα με ευγένεια και σεβασμό. Ότι η συμμετοχή είναι σημαντικότερη από τη νίκη. Ότι η ευγενής άμιλλα και η ενασχόληση με τον αθλητισμό φτιάχνει «ωραίους» ανθρώπους, άξιους συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

Ο αγώνας διοργανώθηκε και διεξήχθη με την καθοδήγηση και τον συντονισμό των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.κ. Νεοκλή Ιακωβίδη, Σάββα Σιαμιλή και Γρηγόρη Νικηφόρου. Στην επιλογή των μαθητών συνέβαλαν επίσης οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Φρόσω Δημητρίου και Ανδρέας Ησυχίου. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια που παρείχαν δώδεκα μαθήτριες μας της Γ’ τάξης. Με το πέρας των αγώνων, η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Φωτεινή Παντελή απευθύνθηκε προς τους μαθητές και μαθήτριες και εξήρε τη μεγάλη σημασία της ευγενικής τους συμμετοχής. Αφού τους συνεχάρη προχώρησε στην απονομή των μεταλλίων στους τρεις πρώτους μαθητές και μαθήτριες, μέσα σε πνεύμα χαράς και αναγνώρισης.

Οι μαθητές και μαθήτριες που τερμάτισαν στις πρώτες έξι θέσεις εξασφάλισαν και την πρόκρισή τους στο επαρχιακό πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.

Στον αγώνα θηλέων διακρίθηκαν οι μαθήτριες:

Πρώτη θέση: ΣΑΦΕΙΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Β6 - χρυσό μετάλλιο

Δεύτερη θέση: ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΩΤΗΡΙΑΝΑ Α6 - αργυρό μετάλλιο

Τρίτη θέση: ΚΑΡΑΤΖΙΑ ΑΝΤΡΙΑ Α5 - χάλκινο μετάλλιο

Τέταρτη θέση: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΟΝΙΑ Γ4

Πέμπτη θέση: ΚΑΣΙΑ ΕΛΕΝΗ Β3

Έκτη θέση: ΚΟΥΛΟΥΜΗ ΖΩΗ Γ2

 

Στον αγώνα αρρένων διακρίθηκαν οι μαθητές:

Πρώτη θέση: ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ Γ6 – χρυσό μετάλλιο

Δεύτερη θέση: ΚΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Β6 – αργυρό μετάλλιο

Τρίτη θέση: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ  Β6 – χάλκινο μετάλλιο

Τέταρτη θέση: ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γ4

Πέμπτη θέση: ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ Β4

Έκτη θέση: ΛΟΥΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β6

Ο αγώνας διεξήχθη με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων